Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Basenji

 
fiogf49gjkf0d
De Basenji is oorspronkelijk ontwikkeld in Afrika voor de jacht. De Basenji is een visuele jachthond, dus hij jaagt op wat hij ziet en hun jachtinstinct is sterk. De Basenji is geen blaffer, maar ze hebben wel een duidelijke jodelende klank wanneer ze opgewonden zijn of wanneer ze jagen.

Karakter
De Basenji kan enigszins afstandelijke zijn rond vreemden. Dit ras is zeer intelligent maar onafhankelijk en daardoor is trainen een hele opgave. Hij is zeer alert, onstuimig en speels. Dit alles maakt hem tot een mooi huisdier.

Temperament

De Basenji is een zeer alert, leuk liefdevol ras, maar wordt echter niet aanbevolen voor een onervaren eigenaar. Basenjis zijn heel geduldig en goed met kinderen. Ze moeten vroeg worden gesocialiseerd met soortgenoten.

Verzorging 

De Basenji is net als een kat, zeer schoon en verzorgd zichzelf veel en vaak. Het verhaard niet tot nauwelijks, maar de vacht moet wel onderhouden worden om het in goede vorm te houden. Af en toe borstelen om de dode of losse haren te verwijderen werkt het beste. De gladde vacht van de Basenji is heel gemakkelijk te verzorgen.

Vacht
Het haar moet kort, fijn en enigszins hard zijn. Dit ras heeft weinig tot geen hondengeur.

Training
De Basenji moet vroeg worden gesocialiseerd om problemen te voorkomen. Gehoorzaamheidcursus is een must voor dit energieke en zeer alerte ras. Dit ras heeft uitdaging nodig, anders gaat hij zichzelf vervelen.

Activiteit
De Basenji is erg energiek en heeft veel beweging nodig. Stevige wandelingen zijn dagelijks nodig. Dit ras is een jager en heeft dan ook het uithoudingsvermogen van een jager. Daarom  is een omheinde tuin het beste. Een goede afscheiding is wel nodig, want ze zijn een meester in ontsnappen.

Schofthoogte: Reu: 43cm, Teef: 40 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen