Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Engelse Bulldog

 
fiogf49gjkf0d
Engelse Bulldogs doen het redelijk goed met kinderen.
De Engelse Bulldog gegroeid in populariteit. Dit ras kan intimiderend zijn maar is erg aanhankelijk en verrassend zacht.

Karakter
Dit gedrongen ras houdt van aandacht. Een zeer betrouwbaar, liefdevol en zacht ras. Het is een uitstekende metgezel voor kinderen en volwassenen. De Engelse Bulldog kan ook goed met andere honden en katten. Dit ras is altijd op zoek naar begeleiding van zijn eigenaar.


Verzorging
Een rubberen borstel zal zeker de losse of dode haren verwijderen. De Engelse Bulldog verhaard gemiddeld en moet worden gewassen wanneer dat nodig is. De bek moet regelmatig worden schoongemaakt net als de plooien van de huid.

Vacht
De vacht van de Engelse Bulldog is erg kort. Het is altijd glad, recht en vlak en ligt dicht bij het lichaam van de hond.

Activiteit
De Engelse Bulldog vraagt niet veel beweging, maar zou er goed aan af en toe te korte stukken te lopen. Dit ras wordt snel moe door de platte snuit en moet altijd kunnen beschikken over water.

Schofthoogte: 30-36cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen