Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Pyrenees berghond

 
fiogf49gjkf0d
De Pyrenese berghond is een schattig groot ras dat veel wegheeft van een teddybeer. Dit zeer toegewijde en beschermende ras is een groot beschermer van zowel zijn familie als vee. De Pyrenese berghond is een gehoorzame hond, is zacht en aanhankelijk, maar ook relatief ernstig.

Karakter
Soms is hij koppig en onafhankelijk, maar de Pyrenese berghond is zeer loyaal. Toch zijn ze op hun hoede voor onbekende mensen of dieren. In principe is het ras goed gemanierd en aanhankelijk. Deze rashond is een goed gezelschapsdier, maar toont zijn ware aard in een landelijke omgeving.

Verzorging 

Ze verharen zwaar eenmaal per jaar en de Pyrenese berghond vergt veel onderhoud tijdens deze periode. Regelmatig borstelen is altijd noodzakelijk. Af en toe wassen is aanvaardbaar.

Vacht
De Pyrenese berghond heeft een mooie stevige witte dubbele vacht. De bovenvacht moet grof en lang zijn en is recht of zeer licht golvend. De ondervacht moet dik en zacht zijn, een beetje zoals katoen. De vacht van dit ras is weerbestendig

Activiteit
The Pyrenese Berghond is niet geschikt om in een appartement te wonen. Een middelgrote tot grote tuin is een vereiste. Regelmatige lekker kunnen rennen is het beste voor deze grote hond.

Schofthoogte: Reu 70 - 80 cm, Teef: 65 - 72 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen