Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Border Collie

 
fiogf49gjkf0d
Vandaag de dag is de Border Collie is een populaire landarbeider, familie metgezel en getalenteerde hond. Dit ras werd geprezen om hun uitstekende capaciteiten van het hoeden van elk type veestapel.

Karakter
De Border Collie is middelgroot, is uitzonderlijk atletisch en beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Ze zitten vol met energie, zijn zelfverzekerd en vastberaden. Ze staan licht op hun voeten, hebben een vloeiende beweging en zijn zeer veelzijdig.

Verzorging

De Border Collie moet wekelijks worden geborsteld. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. De vacht schoonmaken hoeft alleen gedaan tw roden indien dit nodig is. Dit ras is gevoelig voor heupdysplasie, epilepsie, doofheid en heeft een allergie voor vlooien.

Vacht
De Border Collie is er in 2 vachtsoorten: ruw of glad. Beide rassen hebben een ondervacht die daardoor weerbestendig is en de vacht is nauwsluitend en dik. De buitenste laag is ofwel golvend of recht en grof van structuur. De ondervacht is dicht, kort en zacht. De ruwe vacht ras is van gemiddelde lengte. De vacht op het gezicht, voorzijde van de benen, oren en voeten is glad en kort. Van de kortharige is de vacht over het hele lichaam korte van lengte. De kleur van de vacht is er in alle kleuren of een combinatie van kleuren en tekeningen.

Activiteit
De Border Collie heeft een buitensporige hoeveelheid energie en vereist meer dan alleen lichamelijke oefening. Ze gedijen op werken voor de baas, spelen, geestelijke stimulatie en nauw contact met de eigenaar en familie. Ze kunnen beter niet gehouden worden in appartement of woningen in de stad. Ze doen het beste op een boerderij of in een landelijke rustige omgeving waar ze vrij kunnen ravotten, rennen en zwerven
 
Schofthoogte: Reu: circa 53 cm, Teef: iets kleiner
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen