Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Newfoundlander

 
fiogf49gjkf0d
Echter deze "zachte reuzen" zijn zeer vereerd om hun uitstekende vermogen om
als water hulpverlener te fungeren. De Newfoundlander wordt meestal
aangeduid als de "Newfie". Hun precieze herkomst is onbekend. 


Karakter
De Newfoundlander is een lief, elegant en moedig ras. Zij zijn de belichaming van waardigheid en dragen dit dan zelf ook op een statige en nobele wijze. De Newfoundlander is een diep toegewijd en uiterst heerlijke kameraad. Ze worden beschouwd als een van de vriendelijkste rassen.

Verzorging 

De Newfoundlander moeten dagelijkse geborsteld. De ondervacht verhaard in de lente en de herfst en moet extra aandacht krijgen op deze tijden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de vacht zijn "natuurlijke oliën verliest.

Vacht
De Newfoundlander heeft een waterafstotende dubbele vacht. De bovenvacht is grof, plat, vol en van gemiddelde lengte. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De vachtkleur is meestal zwart, maar kan ook zwart met blauwe accenten, brons, bruin of grijs. De vacht van de Newfoundlander dient als bescherming tegen koud water en extreem koude klimaten. Ze verharen zwaar.

Activiteit
De Newfoundlander is traag en heeft de neiging lui te zijn. Ze genieten en profiteren van speelsessies, dagelijkse wandelingen en zwemmen. Zij zijn binnen vrij inactief. De Newfies zullen het goed doen in een appartement of flat op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Schofthoogte: Reu: 71 cm, Teef: 66 cm..
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen