Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Vizsla

 
fiogf49gjkf0d
Na de 2e wereldoorlog waren ze bijna uitgestorven. De Vizsla werd nieuw leven ingeblazen door de Hongaren die hun geliefde ras uit het land gesmokkeld hadden uit angst dat ze werden ontheiligd. De Vizsla is geclassificeerd als een zeldzaam ras. Ze zijn afkomstig uit Hongarije in de 8e eeuw als een jachthond gebruikt, hoewel het bezit van dit ras een symbool van aristocratie was.

Karakter
De Vizsla is een veelzijdige jachthond die in staat is om te werken in het bos, veld en water. Ze blinken uit in het ophalen en zijn in staat om te werken op moeilijk terrein en in extreme weersomstandigheden. De Vizsla heeft een ontspannen karakter en is een uitstekende metgezel.

Verzorging 

De vacht van de Vizsla vereist zeer minimale zorg. Ze moeten af en toe geborsteld worden met een stevige borstel Het is belangrijk om hun nagels bij te houden met knippen.

Vacht
De Vizsla ras komt in twee haarvariëteiten: de korte en de draadhaar. De korte haren liggen dichtbij het lichaam en zijn glanzend. Er is geen ondervacht. The draadhaar is hard en loszittend. Er is geen glans. De Vizsla vachtkleuren variëren van goudkleurig tot roodbruin. Ze verharen gemiddeld.

Activiteit
De Vizsla is een zeer actief ras dat dagelijkse inspannende activiteit vereist. Ze gedijen in een grote omheinde gebied of een aangelijnd wandeling met hun eigenaar. Ze hebben ook mentale stimulatie nodig, zoals speelsessies met hun familie om hun geluk te verzekeren. Vanwege hun enorme uithoudingsvermogen is het niet raadzaam ze in een appartement te houden.

Schofthoogte: Reu 57 - 64 cm, Teef: 53 - 60 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen