Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Weimaraner

 
fiogf49gjkf0d
Dit ras is atletisch en matig groot. De Weimaraner wordt gebruikt in diverse capaciteiten, zoals politiewerk, zoek-en reddingsoperaties en tracking. De Weimaraner is een eeuwen oud ras uit Duitsland. Ze zijn pointers en retrievers en bezitten vele talenten. 
 
Karakter
De Weimaraner is een veelzijdig ras dat zowel het intellect als de energie heeft om bijna alles te bereiken. Ze zijn vriendelijk, alert en bereid om te behagen. De Weimaraner is gespierd maar ook elegant in zijn beweging. Ze zijn over het algemeen zachte en beschermende metgezellen.


Verzorging 

De vacht van de Weimaraner is korte en gemakkelijk te verzorgen. Borstelen moet gebeuren met een stevige borstel. De Weimaraner is gevoelig voor een opgeblazen gevoel, dus kleine maaltijden twee keer per dag is het beste.

Vacht
De Weimaraner heeft een fijne, korte, strakke grijze vacht. De kleur varieert van een muis grijs tot zilvergrijs. De kleur van de vacht van de Weimaraner is een zeldzaamheid onder hondenrassen.

Activiteit
De Weimaraner vereist inspannende training en stimulatie. Ze houden van balspellen, stoeien, wandelen en spelen. Zij moeten over een ruimte beschikken om te zwerven en moeten de mogelijkheid krijgen om hun energie kwijt te kunnen raken. Daarom heeft een grote tuin de voorkeur. De Weimaraner moeten voldoende beweging krijgen om te voorkomen dat ze verveeld raken.

Schofthoogte: Reu 59 - 70 cm, Teef: 57 - 65 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen