Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Basset Hound

 
fiogf49gjkf0d
 align=Dit ras kan snel gaan huilen en blaffen, wat hem een goede waakhond maakt, alleen zijn aard is veel te zacht om een waakhond te zijn. De Basset Hound  is een ras die zich van nature goed gedraagt en dat maakt hem  een perfect huisdier.

Karakter
De lange oren van dit nogal luie ras zijn gevoelig. De Basset Hound heeft de neiging om koppig zijn, maar nooit timide. Hij mag nooit tekenen van agressie vertonen.

Verzorging 

Kammen en borstelen met een stevige borstel is nodig aangezien dit ras voortdurend verhaard. De teennagels moeten regelmatig worden geknipt. Reiniging onder de plooien van de huid is nodig en de oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Vacht
De vacht van de Basset Hound moet altijd kort zijn. De vacht is dicht, hard en glad waardoor het weerbestendig is. De vacht is ook altijd recht en stevig van structuur.

Activiteit
Basset Hounds hebben de neiging om veel te eten dus dit moet met mate worden gegeven. Het is een lui ras, maar hij moet echt met regelmaat wandelen, ook om zijn lichamelijke conditie op pijl te houden.

Schofthoogte: Reu en Teef: 33 - 38 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen