Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Engelse Springer Spaniel

 
fiogf49gjkf0d
Momenteel zijn er twee verschillende "soorten" van de Engelse Springer Spaniel. Dit is een ouder ras dat wordt beschouwd als de voorouder van de moderne Spaniels. De Engelse Springer Spaniel is de grootste van de Spaniel rassen. Ze waren heel populair tijdens de Renaissance omdat ze ideale metgezellen waren voor de Europese jager.

Karakter
De Engelse Springer Spaniel blinkt niet alleen in de jacht op het land en water, maar is tevens een ideaal huisdier. Ze zijn een compact en middelgroot ras en zijn zeer atletisch. Hun expressie is vertrouwen, vriendelijkheid en alertheid. Dit ras is winterhard, robuust, snel en krachtig meer dan alle andere Spaniels.

Verzorging 

Dit ras vereist een regelmatige verzorging met een stevige borstel. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. Hun oren moeten op regelmatige basis worden schoongemaakt en gecontroleerd.

Vacht
De Engelse Springer Spaniel heeft een vacht die van matige lengte is. Het is weerbestendig, recht, ligt dicht bij het lichaam en is glanzend. Er is bevedering op de borst, borst, oren en benen. Kleur van de vacht is er in zwart en wit, lever en wit, en er kunnen tan aftekeningen zijn. Engelse Springer Spaniels verharen gemiddeld.

Activiteit
Dit ras is energiek en vereist dagelijkse beweging. Ze hebben het vermogen om te gedijen in het land, alsmede in de stad. Ze genieten van stevige wandelingen, fietsen, bal jagen en zwemmen. Ze zullen het goed doen in een appartement, mits zij voldoende beweging krijgen. Het is belangrijk te onthouden dat het Engels Springer Spaniel veel aandacht en stimulatie nodig heeft.

Schofthoogte: 43-46 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen