Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Boxer

 
fiogf49gjkf0d
Boxers zijn gedrongen en middelgroot met sterke kaken en een krachtige beet. Ze worden veel gebruikt in de opsporing en redding, politie werken en militaire werk.
De Boxer is ontstaan in Duitsland in de late 19e eeuw. De naam van dit ras is zogenaamd afgeleid van het "boxende" beweging die zij maakten met hun voorpoten.

Karakter
Boxers zijn levendig, sterk en zeer loyaal. Ze hebben een zeer hoog energie-niveau. Ze dragen zichzelf met trots, maar zijn nooit arrogant. Ze hebben een stoïcijnse houding, zijn intelligent, liefdevol en het zijn echt heerlijke metgezellen.

Verzorging
De Boxers strakke, korte vacht vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Baden mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. De Boxer is meestal schoon en zal zich verzorgen.  Een goede voeding is van essentieel belang omdat dit ras een gevoelige maag heeft en daardoor neiging tot overmatige winderigheid.

Vacht
De Boxer heeft een kortharige vacht die glanzend is, glad, en strak om het lichaam past. De vacht is er in diverse kleuren, gestroomd, met "zetwerk" van wit op hun onderbuik, borst, en alle vier voeten.

Activiteit

De Boxer heeft regelmatig behoefte om te spelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht. Ze gedijen op het spelen met hun familie en doen het best met een middelgrote omheinde tuin. Het is belangrijk ze bezig te houden, zowel binnen als buiten om te voorkomen dat verveling toeslaat en ze daardoor kunnen gaan slopen. De Boxer zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende en regelmatig hun energie kwijt kunnen.

Schofthoogte: Reu: ongeveer 55 - 60 cm, Teef: ongeveer 53 - 58 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen