Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Flat Coated Retriever

 
fiogf49gjkf0d
Dit ras is uitzonderlijk goed in de jacht, het bijhouden, kijken en achtervolgen en ook in behen Uitgelegd door Stichting Dierenhulp Zonder Grenzendigheid en in gehoorzaamheid. Met de juiste opleiding kan dit ras uitblinken in diverse sporten.De Flat Coated Retriever is ontwikkeld in de jaren 1800 en is een kruising tussen de Ierse Setter, Labrador, Waterhond en St. John's Newfoundland. Dit ras is een uitstekende zwemmer en is een heerlijke metgezel. Hij wordt vaak verward met de Labrador Retriever en Golden Retriever.

Karakter
De Flat Coated Retriever is een zeer temperamentvol en toegewijd huisdier. Dit ras hunkert naar menselijke aandacht en doet het erg goed in grote gezinnen waar hij het middelpunt van de belangstelling staat. Dit ras is zeer blij, lief en aanhankelijk, maar heeft ook een gevoel voor humor. De Flat Coated Retriever is van nature erg gehoorzaam en heeft een zeer evenwichtig temperament.

Verzorging 

De Flat Coated Retriever vergt nogal wat onderhoud. Dit ras moet regelmatig geborsteld worden, en mag alleen gewassen worden wanneer dat nodig is. Dit ras hoeft niet bijgeknipt te worden. Sporadisch is trimmen evengoed nodig.

Vacht
De Flat Coated Retriever heeft een vacht van matige lengte langs het lichaam van de hond overal even lang. De vacht moet recht en vlak liggen. De vacht mag nooit krullend of zijdeachtig zijn, maar een lichte golf is toegestaan. De vacht langs de staart, poten, nek en buik moet langer zijn en licht gevederde zijn zonder pluizige of wollige textuur.

Activiteit
De Flat Coated Retriever is een groot ras dat nogal wat beweging nodig heeft. Omdat het zo energiek is, heeft hij elke dag minimaal 2 uur dagelijkse wandelingen nodig. Dus een energieke familie die van het buitenleven houdt zou de ideale metgezel zijn voor hem!
 
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen