Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Cao da Serra da Estrela

 
fiogf49gjkf0d
De Estrela Berghond wordt beschouwd als een van de oudste honden in Portugal.
Ze werden gewaardeerd door zowel boeren en aristocraten omdat ze en het vee en het landgoed goed konden bewaken. De oorsprong van de Estrela Berghond ligt in Portugal  en de Estrela Berghond werd gebruikt voor het hoeden en bewaken.

Karakter
De Estrela Berghond is wendbaar en stevig. Dit mastiff-achtige ras bezit kracht, macht en is uiterst waakzaam.

Verzorging 

Estrela Berghonden moeten regelmatig geborsteld worden, met name tijdens de rui perioden. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. De Estrela Berghond is een relatief gezond ras, hoewel maag problemen en heupdysplasie kunnen voorkomen.

Vacht

De Estrela Berghond heeft een dubbele vacht en is er in twee variëteiten: Korthaar en langhaar. De langharige vacht heeft een buitenste laag die dicht, ruw, dik en recht is. De ondervacht is dicht. De kortharige heeft een buitenste laag die hard, recht en dik is. De ondervacht is dicht. De Estrela Berghond verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Activiteit
De Estrela Berghond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement.. De Estrela Berghond doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving en te mogen werken voor de baas.

Schofthoogte: Reu: 68 - 70 cm, Teef: 62 - 68 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen