Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Berner Sennenhond

 
fiogf49gjkf0d
De Berner Sennenhond is een zeer veelzijdige ras.Hun grote winterharde bouw en rust natuur maakte ze ideaal voor het trekken van karren, schapendrijven, vee en als een metgezel van de boer. De exacte oorsprong van dit ras is onbekend, maar velen geloven dat hun bestaan is begonnen als een boerderij hond in de Zwitserse bergen.

Karakter
De Berner Sennenhond wordt meestal aangeduid als de "Berner". Dit prachtige ras heeft een lange lijst van eigenschappen. Ze zijn sterk, behendig en zeer intelligent. Hun zachte houding en prachtige uiterlijk uitzicht heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van dit ras.

Verzorging 

De Berner Sennenhond moet dagelijks geborsteld worden, met extra zorg nodig tijdens hun zware rui perioden. Een periodieke bad of droge shampoo wordt aanbevolen. Vaak is het een sterk ras, maar er kunnen problemen met de gezondheid zijn zoals elleboog of heup dysplasie, kanker, of ooglid problemen. Door hun grootte en dikke vacht zijn ze uiterst gevoelig zijn voor een beroerte tijdens warmte.

Vacht

De Berner Sennenhond heeft een prachtige weerbestendige tri-color dubbele vacht. De vacht is zwart met symmetrische noteringen van wit en roest en mag matig van lengte zijn. Het is heel dik en heeft een heldere natuurlijke glans. Dit ras verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Activiteit
De Berner Sennenhond heeft een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging, interactie en activiteit nodig. Ze vereisen minimaal een half uur intensieve lichaamsbeweging per dag evenals diverse wandelingen. Ze worden niet aanbevolen om te houden in een appartement, omdat ze behoefte hebben om te kunnen rennen en te spelen. Ze blinken uit in bouw, gehoorzaamheid, speuren, schapendrijven en behendigheid.

Schofthoogte: Reu: ongeveer 65 cm, Teef: ongeveer 60 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen