Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Mechelse Herdershond

 
fiogf49gjkf0d
Dit ras is zeer alert en loyaal en heel liefdevol. Dit ras moet worden vermaakt.
Beschermend, sterk en territoriaal. De Mechelse Herdershond is geweldig om mee te werken of gehoorzaamheidscursussen te doen. Ze worden ook gebruikt als een waakhond.

Karakter
Een werkend ras dat graag wil werken. Ze zijn zeer energiek, waaks en beschermend voor hun familie, alsmede hun grondgebied. Vereist een uitgebreide socialisatie in de puppy-tijd.

Verzorging 

Deze kortharige ras is relatief gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen met een stevige borstel verwijdert overtollige haren en houdt de vacht mooi. Alleen wassen wanneer dat nodig aangezien dit kan zorgen voor uitdrogen van de huid en vacht. Deze rashond verhaard tamelijk licht, maar tijdens de rui verhaard hij zwaar.

Vacht
De Mechelse Herdershond ( Malinois ) is een kortharig ras dat niet veel onderhoud nodig heeft. Hij heeft iets van een grove en harde vacht die sterk genoeg is om weerbestendig zijn. Nekhaar is iets langer en hij heeft een dichte ondervacht.

Activiteit
De Mechelse Herdershond zal het goed doen in een appartement, als hij maar voldoende beweging krijgt. Echter wordt het aanbevolen dat dit ras een middelgrote tot grote tuin tot hun beschikking hebben. Het is een zeer actief ras dus regelmatige lichaamsbeweging is noodzakelijk.

Schofthoogte: Reu: ongeveer 62 cm, Teef: ongeveer 58 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen