Opvangcentrum Granada - SpanjeInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Granada - Spanje

 

 
Animales Sin Suerte is een Spaanse organisatie in Granada, opgericht in 2012. Een paar vrienden besloten dit avontuur aan te gaan zonder te weten waar het op uit zou lopen. De jaren waren niet gemakkelijk maar de inspanningen en de kameraadschap maakte dat de organisatie met de dag sterker werd. En wordt..
In de afgelopen jaren zijn veel dieren gered die op straat zwierven en in dodingsstations zaten. 
 
De organisatie heeft 19 vrijwilligers die elke dag aan het werk zijn voor Animale sin Suerte en het mogelijk maken dat het werkt en dat het redden van dierenlevens loont.  Ze hebben een besloten WhatsApp groep om elkaar op de hoogte houden van alles wat te maken heeft met het redden van de honden. 
 
 
 
Elke gevonden/geredde hond krijgt een vrijwillig(st)er toegewezen die verantwoordelijk wordt voor die bepaalde hond. Dit houdt in dat die persoon informatie stuurt, foto’s maakt, meegaat naar de dierenarts etc., alles wat te maken heeft met die hond. 

De organisatie  heeft geen shelter, honden zitten in een betaalde kennel waar ze goed verzorgd worden, anderen zitten in een opvanggezin. Van de autoriteiten krijgen ze geen enkele steun, ze moeten zelf proberen inkomsten te genereren. Hiervoor worden evenementen bezocht en georganiseerd. 


Hieronder kunnen we kennismaken met een paar vrijwilligers van Animales sin Suerte  
 
 

Hallo, mijn naam is Antonio, voorzitter van Animales sin Suerte en één van de oprichters. Mijn taken binnen de organisatie zijn breed, zo vang ik honden en katten op, ik breng dieren naar de dierenarts en ga 1 – 2 maal per week kijken hoe het de opvangdieren vergaat. In dit alles gaat veel tijd  zitten, we zijn een kleine, maar erg serieuze en sterke groep.  Ik ben 7 jaar geleden begonnen en hoop dat ik dit nog vele jaren mag doen.


Ik ben Erna, de secretaresse. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat projecten, documenten etc. te maken heeft. Ik vang ook honden op, vooral die extra ( medische ) zorg en meer tijd nodig hebben. 
 

Hoi, mijn naam is  Laura Mármol Muñoz. Ik ben in januari 2017 bij Animales sin Suerte familie begonnen.  Ik ga wandelen met de honden, ga met ze naar de dierenarts en heb al een paar adopties kunnen regelen. Ik ben blij een deel van deze familie te  zijn en ik vind het geweldig om te helpen een plek voor de honen te vinden waar ze eindelijk gelukkig kunnen zijn.  

 
Ik ben Fran, één van de leden vanaf het begin van de oprichting en voormalig voorzitter. Ik ben nog niet lang geleden gestopt  met het voorzitterschap, dit om persoonlijke redenen. Nu vang ik op en organiseer evenementen 


Ik ben Eva, ik vang honden op, neem dieren mee naar de dierenarts en samen met mijn dochter help ik met de foto’s voor de website. Ook ik ga naar de kennel om te helpen daar waar nodig is en ook help ik mijn collega’s binnen de organisatie.


 
Ik ben Nacho, sinds half 2016 ben ik vrijwilliger. Ik wandel met de honden, breng ze ook naar de dierenarts als dit nodig is, ga naar de betaalde opvang en help op evenementen. 
 Ik ben Susana, vrijwilligster en opvang van Animales sin Suerte. Mijn familie en ik verwelkomen en geven de nodige zorg aan elk dier dat in ons huis komt. Wij zorgen voor honden van elke leeftijd, jong en oud. Ze zijn allemaal welkom in ons huis. Onze taak is niet alleen om ze een thuis te geven, wij geven ze liefde, we leren ze aan een riem te lopen  en leren ze te leven in huis en in veel gevallen weer vertrouwen leren te krijgen in mensen.  Ik ben ook verantwoordelijk voor het vaccinatie- en ontwormingschema, controles  bij de dierenarts  en elk medisch iets dat voorkomt. 

 

Ik ben Sabrina, ook in ben opvanggezin  en verantwoordelijk voor het brengen van de dieren naar de dierenarts. Ik wandel met de honden die in de kennel verblijven. Merchy:  Ik ben bestuurslid en vang op.           Ik ben Zaira, ik was vice president, ik ben gestopt omdat ik de studie voor dierenarts  begonnen ben. Als het mogelijk is help ik met verschillende zaken en  ook bij evenementen.  


Ik ben Diana, vrijwilligster en ik ben verantwoordelijk voor de website en ben contact voor Duitsland. Buiten dit ben ik ook opvanggezin voor honden .


 
Mijn naam is Auxi en ik ben lid sinds de oprichting. Dit zijn twee honden, die we gered hebben, op de dag dat ze naar hun nieuwe familie zijn gegaan. Ik ben verantwoordelijk voor de financiën en ook voor de veterinaire zaken. Hoi, mijn naam is Tania en ik ben 34 jaar. Net zoals sommige van mijn collega’s ben ik bestuurslid sinds de oprichting. Ik ben verantwoordelijk voor onze Facebook pagina, vertrek van de dieren en ik ben opvanggezin geweest. Ook zorg ik dat onze katten een thuis vinden.  
Ik ben Fernando. Ik ga elke week met  honden  naar de dierenarts en rijd rond om giften op te halen. Mijn specialiteit is foto’s maken van de honden, en ook verzorg in de publiciteit rondom de evenementen. Ik help ook bij evenementen. 
 
 
Net als elke organisatie gebben ook zij veel kosten en zijn ze blij met elke  financiële hulp die zij kunnen krijgen.Wilt u helpen? Uw gift kunt u overmaken aan Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond SNS bankrekening  NL12 SNSB 0928 2718 03  BIC SNSBNL2A o.v.v. Granada

 ©2017 

           
 

Klik en help ons helpen