Opvangcentrum ShanghaiInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Shanghai

 

 SHANGHAI - CHINA

 


Wij werden gevraagd of we honden kunnen en willen helpen in Shanghai. Wij zien  jullie bijna denken, Shanghai in China? Ja zeker, daar. Willen is nooit het probleem, maar de vraag was of het uitvoerbaar is. Aan de andere kant; onze naam is wel Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal.  Wij vinden dan ook dat deze hondjes zeker een kans verdienen!

Hieronder staat het verhaal van de mensen in Shanghai.

”Dank je wel aan de mensen van DZG dat we even ons verhaal mogen doen, we hebben echt alle hulp nodig. Reeds enkele jaren zijn we actief met het redden van straathondjes en katjes in Shanghai. Bezit van een huisdier is enorm populair geworden in Shanghai de laatste jaren. Ondanks dit een enorme positieve ontwikkeling lijkt, stijgt het aantal van gedumpte hondjes en katjes evenredig. 

Het leven op straat is enorm hard. Hondjes lopen er constant gevaar. Ondanks dat hun aantal vermindert, zijn er nog steeds veel mensen die hondenvlees zien als een culinair gerecht. We zien alle acties omtrent Yulin elk jaar. In werkelijkheid, staan honden en katten dagelijks op het menu, niet enkel tijdens het Yulin festival. Bovendien zijn er “cruelty groups” die er plezier in beleven de diertjes te misbruiken. Er zijn geen wetten om de dieren te beschermen. Er is enkel een eigendomsrecht. Straathonden zijn eigendom van niemand, dus je kan ermee doen wat je wil, zonder enige straf te riskeren. Daarenboven zijn er regelmatige “reinigingsacties”. Hondenjagers vangen de hondjes hardhandig en gooien ze allemaal samen in een grote opslagruimte waar ze moeten vechten om te overleven. 

Shanghai heeft een “één hond policy”,  redelijk strikt. Mensen wonen ontzettend dicht op elkaar met slechte isolatie. Als de buren klagen, wordt je hond naar de pound gestuurd. Veel mensen kiezen er daaromvoor de stembanden te verwijderen. Anderen zijn absolute egoïsten die gewoon niet willen dat de honden blaffen. 

Ondanks alle negatieve verhalen, zijn er toch Chinezen die dapper proberen te strijden voor de rechten van de kleine viervoeters. Eén van deze mensen is Katherine. Een kranige dame die een asiel opende voor 100 hondjes. We hebben ze in het verleden reeds geholpen met export van hondjes, maar telkens één voor één. 

 Een paar weken geleden kregen we vreselijke nieuws. Op order van de lokale gemeenschap, zal het asiel gesloten worden in december 2017. Klachten van de buren liggen ongetwijfeld aan de basis van deze beslissing. Grondprijzen swingen de pan uit in Shanghai, het is simpelweg onmogelijk een terrein te vinden (en goede buren) tegen einde december. Bovendien wordt Shanghai momenteel overspoeld door puppy’s en zijn de hondjes in het asiel bijna allemaal mixen, geen rashondjes. Lokale adoptie is ontzettend moeilijk.

Het zijn stuk voor stuk zulke lieverds en ze verdienen elk hun eigen warme mandje. Ze hebben allemaal hun eigen droevige verhaal, de “gelukkigen” werden simpelweg gedumpt, sommigen werden weggehaald bij slagers of restaurants. Anderen werden gevonden op de verhoogde snelweg met twee opties, gered worden of sterven. De oprechte dankbaarheid van deze hondjes is simpelweg overdonderend en absoluut hartverwarmend.  Alle hondjes zijn volledig gecheckt, gevaccineerd en gechipt. Momenteel laten we volop de verplichte bloedtesten uitvoeren zodat ze allemaal kunnen vertrekken in december. Als je een klein plaatsje hebt in je woning en een grote plaats in je hart, geef een hondje fan een kans.  Dank je wel bij voorbaat!”

Wij weten dat er weinig bekend is over de hondjes, helaas is het in dit geval niet anders. De hondjes verdienen een kans, ze zijn weinig gewend maar daarom niet minder spoedig op zoek naar een thuis. Allen zijn jong en bijna allemaal klein. Wilt u een hondje adopteren?

 


Klik en help ons helpen