Skip to main content

Benji zal helaas terug moeten komen. Hieronder een omschrijving van zijn huidige adoptant:

“ Hij is eigenlijk te dominant om op te schieten met eender welke hond en ook katten mag hij niet. Aan de lijn is hij heel onrustig maar zolang we geen andere hond tegenkomen gaat het goed.

Zijn eigenschappen / positieve punten uit ons oogpunt:

• Hij heeft inderdaad het karakter van een puppy en wordt graag aangehaald. Geborsteld worden vindt hij zalig
• Hij is nieuwsgierig en ontdekt graag, speelt ook graag
• ’s avonds komt hij graag binnen liggen maar zodra de deur opengaat glipt hij naar buiten. Het is eigenlijk een buitenhond.
• Hij is vriendelijk naar iedereen die bij ons over de vloer komt, geen spoor van vijandigheid
• Onze buren mogen gerust bezig zijn in hun eigen tuin, dat stoort hem niet
• Maar alles wat aan de straatkant gebeurt maakt hem nerveus
• Wandelen met hem is moeilijk wanneer er auto’s voorbij komen en zeker wanneer een andere hond ons pad kruist, dan is hij niet te houden
• Hij is sterk en lenig en heeft ontdekt hoe hij deuren kan openen.
• Zijn grote nadeel is dat hij over reageert wanneer hij uit evenwicht gebracht wordt. Dan gaat hij wild tekeer.
Specifiek bij ons komt daar het probleem bij dat onze cocker hem nooit aanvaard heeft en hem nog steeds zit uit te dagen. In eerste instantie negeert hij dat gedrag, tot hij het beu wordt. Maar dat kunnen we hem niet kwalijk nemen. Maar soms – als ie gestresseerd is – gaat hij de cocker zonder reden te lijf. Ik ben te weinig met hem kunnen gaan wandelen omdat het met beide honden samen nauwelijks te doen is. Dat is jammer, want ik denk dat als je elke dag een tweetal keer met hem buitenkomt hij ook minder snel gaat reageren op omgevingsfactoren. Ik denk dat ie best terecht kan in een rustige omgeving en veel buitenruimte heeft, zonder andere hond. Dan wordt het ook makkelijk om er vaak mee te gaan wandelen zodat hij zijn omgeving leert kennen.”
Benji is een ruwharige Kaukasische herder. Hij is op zoek naar consequente baasjes met kennis van en liefde voor het ras. Mensen die ermee om kunnen gaan dat dit ras binnen de eigen familie aanhankelijk en gevoelig is maar achterdochtig en terughoudend naar vreemden. Dit ras is zeer sterk, intelligent, waakzaam en beschermend.

Geboortedatum: 01-02-2021 (geschat)
Herkomst: La Solana
Verblijft momenteel in: Nederland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op